دکتر سید ذاکر سعیدی نژاد متخصص عفونی و رئیس بیمارستان شهیدجلیل یاسوج در مصاحبه با صدا و سیمای استان با موضوع" مردم بپرسند" با محوریت بیماری کرونا (آمیکرون ) به سوالات مردم در این زمینه پاسخ داد.
دکتر سید ذاکر سعیدی نژاد متخصص عفونی و رئیس بیمارستان شهید جلیل یاسوج در مصاحبه با صدا و سیمای استان با موضوع" مردم بپرسند" با محوریت بیماری کرونا (آمیکرون ) به سوالات مردم در این زمینه پاسخ داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی شهدای دولت آباد و بیمارستان شهید دکتر جلیل؛ در اولین سوال از دکتر سعیدی نژاد مردم پرسیدند امیکرون دارای چه علائمی است و تفاوت آن با سرماخوردگی چیست؟
هر بیماری با علائم سرماخوردگی را هم باید امیکرون قلمداد کنیم علائمی مانند تب، گلودرد، بدن درد، تهوع، آب ریزش بینی، استفراغ و... که بسته به شرایط فرد متفاوت است پس هر فرد با علائم گفته شده باید امیکرون تلقی شود.
وی در پاسخ به سوال: درمان امیکرون با سویه های قبلی کرونا چه فرقی دارد، گفت: در بحث بیماری های تنفسی خصوصا بیماری کرونا همانندسویه های قبلی بیماری کرونا عمل می کنیم.
برای بیماران با علایم خفیف، خود مراقبتی در خانه و استفاده از غذای مقوی و استفاده از مایعات گرم و استراحت مطلق کافی است ونیاز به سرم درمانی و داروهای دیگر نیست و در صورت وجود ضعف بدنی و علائم شدید باید به پزشک مراجعه کند.
در سوال دیگر آمده است که علائم امیکرون چیست و آیا با سویه های قبلی فرق دارد ؟
تقریبا علائم این نوع از کرونا شبیه بیماری قبلی است، مانند سردرد ، بدن درد، گلو درد و در بعضی مواقع ریه هم درگیر می شود. دانه های ریز، کبودی پوست و قرمزی و درد چشم از علایم کمتر شایع امیکرون است که مشاهده شده است.
آیا باید امیکرون را جدی گرفت یا همانند سرماخوردگی است؟
وی تصریح کرد : قطعا با توجه به سرعت انتشار این بیماری خطرناک است و درست است که میزان مرگ و میر کمتر است ولی قدرت سرایت آن به شدت بالاست و برای افراد دارای بیماری زمینه ای و افراد مسن خطرناک است و باید آن را جدی گرفت.
چه زمانی بیماری امیکرون خطرناک می شود؟
رئیس بیمارستان شهید جلیل یاسوج عنوان کرد: خطر بیماری های عفونی بستگی به شرایط افراد متفاوت است در سویه های قبلی بیماری خطر مرگ و میر بیشتر بود و همانطور که می دانید تا روزی ۶۰۰ نفر فوتی در روز داشتیم و ما متوسط روزی چند هزار بیمار مبتلا جدید داشتیم پس بیماری امیکرون برای افراد دارای بیماری زمینه ای خطرناک است و قطعا نباید با بی خیالی از کنارش رد شویم.
نظر شما در مورد داروهای گیاهی جهت درمان کرونا چیست ؟
دکتر سعیدی نژاد گفت: باید داروهای گیاهی به صورت علمی استفاده شوند و تا الان به صورت رسمی داروی گیاهی خاصی برای درمان کرونا معرفی نشده است ولی به صورت کلی برای درمان بیماری کرونا در مرحله خفیف در منزل استفاده از مایعات گرم، استفاده از دم نوش ها و غذاهای مقوی جهت درمان توصیه می شود.
دوران ناقل بودن امیکرون چند روز است؟
وی یاد آور شد: بستگی به شرایط فرد مبتلا شده دارد که بعد از ۵ روز در صورت مساعد بودن حال شخص با رعایت مسائل بهداشتی به محل کار برگردد. هر چند ممکن است در بعضی افراد تا ده روز هم ویروس در بدن وجود داشته باشد ولی قطعا به مرور زمان قدرت انتقال ویروس کمتر می شود.